Магазин

"Изазов": Први филм снимљен у свемиру након премијере у Москви, стигао у Србију (ВИДЕО)

"Померили смо границе начином на који је сниман и част ми је што сам у учествовао у изазову јер је то стварање историје“, рекао је српски глумац Милош Биковић поводом премијере филма "Изазов" у Београду.
"Изазов": Први филм снимљен у свемиру након премијере у Москви, стигао у Србију (ВИДЕО)© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

"Овај филм је до јуче био немогућ. Померили смо границе начином на који је сниман и по томе шта се види у филму. Част ми је што сам у учествовао у изазову јер је то стварање историје", истакао је српски глумац Милош Биковић. Признао је да му је криво што није отишао на Међународну свемирску станицу са Шипенком и Пересилдовом, али да се никад не зна, јер је и идеја за филм почела као шала па се отишло у свемир. "Можда ће други део да раде на Месецу", нашалио се глумац.   

Руски филм "Изазов", први је у историји светске кинематографије сниман у свемиру. Након премијере у Москви, овај филм имао је српску премијеру у Београду,а на црвеном тепиху су се нашли наш глумац Милош Биковић, који тумачи главну улогу у овом филму, као и главна глумица Јулија Перисилд. Управо је ова глумица, заједно са редитељем Шипенком провела 12 дана снимања на Међународној свемирској станици.

Милош Биковић игра успешног хирурга, који под притиском може да функционише сталожено и смирено, недавно је за Танјуг рекао "Ово је један велики корак за човека и још већи за кинематографију". Глумац је одушевљен невероватним начином снимања филма, који је на граници научне фантастике, као и да се ради о драми о операцији, која мора бити извршена над космонаутом на Међународној свемирској станици.

"Надам се да ће гледаоци рећи да су на два и по часа осетили да су ишли у свемир. То ми је сан. Филм ће вам показати како свемирско путовање истински изгледа. Волимо филмове који опонашају бестежинско стање, а овај пут гледате како то заправо изгледа", рекао је Клим Шипенко, редитељ филма "Изазов", поводом премијере у Београду.

Редитељ Шипенко је рекао да му је велико задовољство што је "Изазов" стигао у Србију коју воли и у којој је био много пута од детињства. "Играо сам кошарку, био сам у кампу са Црвеном Звездом и Партизаном. Срећан сам што сам се вратио. Филм 'Слуга' је био овде и ево ме поново са 'Изазовом'", изјавио је редитељ новинарима на премијери.        

Глумачку поставу "Изазова" чине и Владимир Машков, Олег Новицкиј, Антон Шкаплеров, Пјотр Дубров, Јелена Ваљушкина, Варвара Володина, Андреј Шчепочкин, Александар Балујев и други. Након београдске премијере, филм "Изазов" биће од 20. априла у редовној биоскопској дистрибуцији широм земље и региона.

image