Магазин

Мушкарцима је потребно најмање два "мушка изласка" недељно како би остали здрави

Уколико сте до сада својим партнерима зановетале што са својим мушким друштвом излазе једном или два пута недељно, време је да престанете. Разлог за то је и више него добар - овакве "мушке вечери" су и више него потребне јачим половинама како би остали здрави.
Мушкарцима је потребно најмање два "мушка изласка" недељно како би остали здрави© Canva / Monkey Business

Препирке око излазака са друштвом увече су једне од најчешћих, а готово да нема девојке или жене која свом партнеру није приговорила што је уместо ушушкане вечери у кући изабрао излазак са другарима. Међутим, након овог истраживања би многе ствари требало да се промене, а жене постану макар мало толерантније када њихови партнери изађу на пиће или два једном до два пута недељно.

Мушкарцима је потребно најмање два "мушка изласка" недељно

Мушко здравље је уско повезано са друштвеним животом, а нарочито са вечерњим изласцима са друштвом. До оваквог закључка дошли су научници са Универзитета Оксфорд, који су установили да припадници јачег пола који одржавају социјалне везе ређе пате од депресије проузроковане бригом о финансијама и задржавању посла.

Дружења са пријатељима два пута недељно, осим антидепресивних, има и друга позитивна дејства по здравље мушкараца. Она јачају њихов имуни систем (који је кључан за борбу са болестима), подстичу лучење ендорфина (једног од четири хормона среће) и повећавају степен њихове дарежљивости, што свакако дамама "иде на руку".

Чак 40 посто мушкараца пати због недостатка дружења

Исто истраживање показало је и да већина мушкараца недовољно времена проводи са својим друштвом, док је тек 40 процената њих у могућности да изласке са мушком екипом организује једном недељно. Оваква статистика је посебно забрињавајућа сада када знамо да је друштвени живот мушкарцима битан да би остали здрави.

Иако јаче половине проводе просечно 20 процената дана у комуникацији са другим људима (на послу, у породици и случно), овакве социјалне интеракције не задовољавају њихове потребе за дружењем. Оно што одржава њихово здравље јесу опуштене вечери са екипом, уз понеко пиво и безбрижне разговоре.

image
VV inauguration
banner