Магазин

Водич: Како да пронађете пар фармерки који вам савршено стоји

Фармерке су саставни део готово свачијег ормара, али често делује као да је немогуће да пронађете пар који је у исто време удобан, који вам добро стоји и који је направљен од квалитетног, издржљивог тексаса. Ако изнова тражите свој "савршени" пар, онда би било добро да промените досадашњи метод и обратите пажњу на следећих неколико фактора.
Водич: Како да пронађете пар фармерки који вам савршено стоји© Unsplash/ lan deng

Можда сте пронашли фармерке у сјајној боји, али су превише круте. Можда је пар следећих удобан, али то није стил који сте желели. Можда је код трећег пара материјал врло квалитетан, а величина (коју иначе носите) вам "чудно стоји".

Ово су свима добро познате фрустрације при тражењу нових фармерки, које само отежавају процес, те на крају "жртвујете" један од захтева који сте првобитно имали и тражите нешто што "може да прође".

Међутим, то не мора да буде тако, јер можете да купите фармерке које испуњавају све ваше критерујме, потребно је само да знате како да их тражите. Стручњаци из модне индустрије су за "Хафингтон" пост" поделили на шта би требало обратити пажњу када кренете у следећу куповину:

Тражите по мерама, а не по величини

Произвођачи џинса не користе стандардне величине, што може отежати куповину фармерки. Чак и унутар истог бренда, иста величина може да изгледа другачије на два различита модела фармерки.

То је зато што многи брендови тестирају фармерке само у једној величини, а након тога су остале величине обично засноване на "нагађањима". Други фактори, као што су крој и врста тканине, такође могу утицати на величину.

Да бисте пронашли пар који вам савршено пристаје, измерите своје димензије и потражите табелу мера величина произвођача да бисте пронашли подударање.

Ако ово звучи исувише компликовано, постоји још једно решење. Уколико имате фармерке за које мислите да вам савршено пристају, потражите табелу величина тога бренда и користите њихове мере као водич приликом куповине новог пара. На крају, свој "савршени" пар увек можете понети са собом у продавницу и тражити фармерке које се по величини поклапају.

Кључ је позади

Изглед задњег дела је важан фактор у одабиру пара који вам сјајно пристаје. Пре свега, никада не би требало да се појављују празнине у појасу. Ако се сагнете и направи се велики размак између вашег струка и тканине, онда те фармерке нису за вас.

Затим, обратите пажњу на џепове на задњој страни, како бисте били сигурни да истичу облик тела на најбољи начин. Џепови који су мањи и високо постављени могу визуелно да подигну задњи део вашег тела. С друге стране, ако су џепови велики и постављени прениско, вероватно ће вам цео задњи део тела визуелно "повући" надоле.

Прилагодите крој према свом облику тела

Важно је пронаћи добар крој, који ће добро да стоји на вашем струку и на боковима. Обратите пажњу на најужу тачку на свом телу (што је многима углавном струк) и потрудите се да фармерке које одаберете правилно истичу овај део.

Проверите све врсте кројева који постоје: Ту су оне са високим, средњим или ниским струком, уске, широке кратке или дугачке ногавице... Одабир ових стилова у потпуности зависи од облика вашег тела. На пример, често се говори да људи са дугачким ногама најбоље изгледају у фармеркама високог струка, али то не значи да ће ово модно правилно важити и за вас.

Издвојте време и стрпљење, испробајте више различитих кројева и одлучите којим стилом сте највише задовољни. Сваки пар пробајте док носите ципеле, јер обућа може измени изглед фармерки.

Нису све тканине исте

Растегљиви џинс је једна од најудобнијих тканина и добро пристаје уз тело. Међутим, овај материјал није најквалитетнији избор, јер фармерке често не могу да се "опораве" односно врате у првобитану форму након једног или два ношења.

Већина стручњака ће радије да препоручи добар тексас материјал, који ће да "преживи" више ношења и прања, без мењања облика или уништавања влакана. С друге стране, овакве фармерке многима могу бити врло круте и неудобне.

Да бисте пронашли фармерке које изгледају добро, а и које пријају на додир, потражите пар који има комбинацију оба: И растегљивих и чврстих тканина. Добро прочитајте састав на етикети, поставите питања продавцима о тканини које препоручују, дајте себи времена да "осетите" материјал на кожи пре него што донесете одлуку.

image
VV inauguration
banner