Магазин

Анти-ејџинг гуру Брајан Џонсон објаснио која му је намирница главни саборац у борби са старењем

Технолошки могул Брајан Џонсон, који се 2023. године прославио захваљујући својој опседнутости подмлађивањем, поделио је своје искуство везано за овај процес. Овога пута, уместо бизарних трендова, у фокусу се нашла једна намирница у коју је милијардер куне.
Анти-ејџинг гуру Брајан Џонсон објаснио која му је намирница главни саборац у борби са старењем© Youtube / Bryan Johnson

Контроверзни технолошки могул Брајан Џонсон се већ годинама бори са процесом старења, трудећи се на све могуће начине да га заустави и окрене у своју корист. Средином 2023. године његова објава да је потенцијално нашао еликсир вечне младости обишла је читаву планету, а многи су били ужаснути чињеницом да се подвргао третману трансфузије крви сопственог сина.

Сада је 46-годишњи Џонсон одлучио да још једном проговори о својим свакодневним навикама и у Јутјуб видеу покаже која је то намирница захваљујући којој одржава своју виталност и младоликост.

Која ли је тајна младалачког изгледа Брајана Џонсона

Ако изузмемо бизарне третмане попут трансфузије крви, ригорозан режим у коме доминирају различите врсте физичке активности, специјалне терапије и слично, Брајан Џонсон свој младалачки изглед дугује и избалансираној исхрани богатој свим важним нутријентима. Између осталог - и свакодневном уносу чоколаде.

Како наводи биохакер, какао, који је главни састојак чоколаде, има невероватне бенефите по здравље човека. Он побољшава здравље "сиве масе", подстиче моторичке функције, поспешује дугорочну меморију и рад кардио-васкуларног система, захваљујући чему организам ради "као швајцарски сат".

Није свака чоколада добра за здравље

Међутим, квалитет чоколаде не зависи само од процентуалног удела какаа, већ и од квалитета ове намирнице. По мишљењу Џонсона, он би требало да буде чист, да не садржи тешке метале, али и да буде богат флавоноидима, који који регулишу инсулински дисбаланс и ниво шећера у крви доводе до нормалних вредности.

Џонсону није страно експериментисање како у животу, тако и са храном, па је, како би себи унос какаа учинио угоднијим, измислио и неке нове начине, који нису пуко узимање једне до две коцкице чоколаде дневно. По његовом рецепту, какао се може помешати са самлевеним орашастим плодовима како би се добила богата ужина, па чак и са кафом за окрепљујући и здрав напитак.

image
VV inauguration
banner