Магазин

Избегавајте ове грешке када купујете половну одећу

Куповина половне одеће у радњамаделује једноставно: Само треба да пронађете добру, повољну одећу. Али шта то заправо значи и како можете да извучете најбоље из следеће "second hand" куповине? Да би вам куповина била што успешнија, избегавајте да правите следећих пет грешака.
Избегавајте ове грешке када купујете половну одећу© Freepik/freepik

Куповина половне одеће се разликује од класичног одласка у бутике првенствено због повољних цена и разноликог асортимана. Не постоје одређене колекције према којима можете бирати комаде, тако да су многи артикли често јединствени, па је куповина у овим радњама многима омиљена врста шопинга.

Ипак, добро је да обратите пажњу на следеће грешке које купци "second hand" ствари често праве и покушајте да их не направите када одлучите да одете у потрагу за идеалним половним модним комадом:

У куповину идете искључиво викендима

Већина нас шопинг остави за викенд, тако да се у продавницама у тржним центрима највеће гужве буду суботом и недељом. Тада ћете вероватно помислити да по продавницама половне одеће неће бити скоро никог, јер нису толико популарне, али с обзиром да куповина половних комада постаје све већи тренд, ово више није истина.

Штавише, већа је вероватноћа да је сва "добра" половна одећа већ продата током недеље, те за викенд остану мање импресивне ствари. Ако можете да куповину обавите током радне недеље, најбоље је то да урадите у уторак или понедељак, јер је у претходним данима вероватно достављена нова роба, тако да имате више опција.

Тражите само јединствене комаде

Проналажење уникатних и интересантних одевних предмета и аксесоара је за многе главни разлог за куповину половне одеће, али не мора бити и једини. Повремено се могу пронаћи неки неутрални одевни комади (фармерке, кошуље, сако, једнобојне мајице...), који могу да буду врло повољни, а да вам у више наврата послуже као основни елемент бројних одевних комбинација.

Прескачете сву одећу којој је потребна мала преправка

Многи не купују одећу са циљем да је преправљају, додају дугмад, мењају дужину/ширину, али запамтите: Отишли сте у куповину половне гардеробе, тако да је мала вероватноћа да ћете увек пронаћи комаде који ће вам бити "као саливени".

На пример, ако је одређени сако направљен од изузетно квалитетног материјала и добро вам стоји, али су вам рукави можда предугачки, вероватно ћете одустати од њега. Ипак, тако ћете можда пропустити прилику да купите повољан одевни комад који ће дуго да траје и који вам пристаје, а сама преправка неће бити велики трошак.

Тражите одећу само за тренутну сезону

Не ограничавајте потрагу у односу на температуру, јер вас можда чека "скривено благо" ван сезоне. Можда делује логично да, на пример, када дође топлије време, тражите одећу за лето или пролеће. Међутим, роба која се доставља у већину радњи половне одеће нема одређени распоред према сезони, тако да постоји могућност да ћете пронаћи сјајан јесењи капут током врелих летњих дана.

Без претеривања

Иако је можда врло примамљиво да купите што више одеће за што мање новца, тако ћете вероватно купити комаде који вам заиста нису потребни. Најбоље је да одаберете оне који су направљени од најквалитетнијих материјала и који вам најбоље пристају, уместо да купите много ствари које ће, у већини случајева, само "скупљати прашину".

image