Спорт

Вређао Зидана па поднео оставку - хаос у француском фудбалу

Први човек тамошњег фудбалског савеза је решио да напусти функцију након недавних контроверзи, која укључује и оптужбе за сексуално узнемиравање
Вређао Зидана па поднео оставку - хаос у француском фудбалуGetty © Elsa / Staff

Председник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел ле Гре одлучио је у среду да поднесе оставку на ову функцију после разговора са члановима Извршног комитета ФФФ, саопштено је из те организације.

"Екип" наводи да ће досадашњи потпредседник ФФФ Филип Дијало у наредном периоду обављати функцију првог човека француског фудбала.

Француски медији наводе да је Ле Гре одлучио да поднесе оставку после изјава о легендарном фудбалеру и тренеру Зинедину Зидану. Он је без имало поштовања говорио о славном "Зизуу", практично вређајући га у једној изјави. Ле Гре се потом нашао у центру скандала због недавних изјава менаџерке Соње Суи, која је оптужила досадашњег првог човека ФФФ за сексуално злостављање.

"На састанку је одлучено да се раскине уговор са генералним директором Савеза Флоренсом Ардуеном. ФФФ је потврдио продужење уговора са селектором Дидијеом Дешаном до јуна 2026. године. Резултати ревизије пословања ФФФ, коју спроводи Министарство спорта биће познати до краја јануара", наводи "Екип".

image