Русија

Исповест сведока злочина у Одеси: Украјина држи свој народ као таоце (ВИДЕО)

Украјински националисти су запалили зграду Дома синдиката у којој су спас потражили противници нове нелегалне власти
Исповест сведока злочина у Одеси: Украјина држи свој народ као таоце (ВИДЕО)Getty © AFP

Украјина је држава терориста која је  узела целокупно становништво своје земље за таоце, рекао је један од сведока трагедије у Одеси која се одиграла на данашњи дан 2014. године када су на очиглед целог света украјински неонацисти у Дому синдиката спалили 48 живих људи.

Сведок ових догађаја за РТ говори како је пре самог спаљивања Дома синдиката и зграде суда, Украјинска служба безбедности, доводила милитанте у оближње градове и у саму Одесу и како је припремала агресију на грађане који говоре руски.

Украјински националисти су запалили зграду Дома синдиката у којој су се од њихове агресије и уличних туча сакрили противници нове нелегалне власти.

"Десетине људи су живи спаљени. А они који су их палили гледали су и радовали се што ти људи горе пред њиховим очима", подсетила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Страшне слике спаљених лешева обишле су цео свет, али си још шокантније оне слике и снимци људи који искачу кроз прозоре зграде, док их неонацисти рањене дочекују и туку палицама.

Захарова је подсетила на речи саветника украјинског председника Михаила Подољака који је рекао: "Уништићемо све, имамо право".

"Дакле, у Одеси су деловали не по закону, већ по позиву. Позиву срца, рекла бих, али не могу, јер срца немају", рекла је Захарова током прошлонедељног брифинга.

Међутим, права истрага о овим догађајима никада није спроведена, о чему сведочи и саговорник РТ-ја.

"Не сила закона, већ закон силе", рекао је.

Починиоци злочина никада нису кажњени, многи од њих су на слободи и баве се јавним активностима у украјинској држави, додала је Захарова.

image