Русија

Пригожин објавио: Заузели смо Бахмут, руска застава за Владлена Татарског (ВИДЕО)

Командант руске војне групе "Вагнер" тврди да су Украјинци остали концентрисани у западним обласстима Артјомовска
Пригожин објавио: Заузели смо Бахмут, руска застава за Владлена Татарског (ВИДЕО)© Tanjug/Prigozhin Press Service via AP, File

Шеф војне групе Вагнер, Јевгениј Пригожин, објавио је да је Бахмут (Артјомовск) "технички заузет".

Руска застава, како је навео, истакнута је изнад градске куће у том месту.

"Тачно је 2. април, 23:00 часа. Иза мене је зграда градске управе Артјомовска. Ова руска застава је за Владлена Татарског. 'У знак захвалности', написано је на њој. Технички, ми смо заузели Бахмут", устврдио је Пригожин, а пренео Телеграм канал његове прес службе.

Он је напоменуо и да ће команданти руских јединица које су заузеле градску већницу и цео централни округ "носити и постављати заставе". 

"Непријатељ остаје концентрисан у западним областима", додао је.

Битка за Артјомовск један је од најинтензивнијих и најкрвавијих сукоба у Украјини, при чему су обе стране, наводно, претрпеле значајне жртве. Западни званичници су тврдили да град нема стратешки војни значај, док је украјински председник Владимир Зеленски обећао да ће га бранити што је дуже могуће.

Недавно је изјавио и да ће губитак Артјомовска бити политички пораз за Кијев и да ће утицати на расположење украјинских војника, што ће довести до општег пораза Украјине у овом сукобу. 

Покушаји Кијева да задржи Бахмут, без обзира на губитке, "скоро су уништили украјинску војску", изјавио је Пригожин раније ове недеље.

Вагнерови борци, који су предводили напад за заузимање града Доњецке Народне Републике, такође су, како је он рекао, претрпели озбиљан ударац.

image