Русија

Русија обучава "убице тенкова" – проучене све предности и мане тенкова које Запад шаље Украјини

Евгениј Арифулин, који води центар за војну обуку који се налази недалеко од Нижњег Новгорода у централној Русији, рекао је да тај центар може да истовремено обучава чак 700 војника
Русија обучава "убице тенкова" – проучене све предности и мане тенкова које Запад шаље Украјиниwww.globallookpress.com © MOD Russia

Русија окупља групе такозваних убица тенкова који ће се борити против модерних оклопних возила које Кијеву шаље Запад, рекао је високи званичник руске одбране Евгениј Арифулин.

Говорећи за ТВ канал Звезда Арифулин, који води центар за војну обуку који се налази недалеко од Нижњег Новгорода у централној Русији, рекао је да је наређење о формирању јединица издао заменик руског министра одбране Јунус-Бек Јевкуров. Руска војска је потом развила смернице за постизање тог циља, које се спроводе на полигону, додао је он.

"Ово је обимни, системски посао који се обавља на државном нивоу", рекао је војни званичник.

Осим "ловаца на тенкове", обучавају се и припадници служби у неколико области, уче како да користе артиљерију или управљају разним ракетним системима, додао је Арифулин. Објекат који води би могао истовремено да обучава чак 700 војника, навео је овај званичник.

Пошто је фокус стављен на борбу против западних оклопњака, Арифулин је казао да је руска војска проучавала све ове тенкове, укључујући америчке "м1 абрамс", немачке "леопарде" и британске "челенџере".

"Знамо све њихове предности и слабости и обучавамо особље да се бори против њих", рекао је он.

Чланове група ових "ловаца на тенкове" обучавају инструктори ветерани, који су били у акцијама у неколико сукоба последњих деценија, укључујући и војну операцију у Украјини која је у току, пренела је телевизија Звезда.

Додаје се да ове групе чине само мали број војника, који су углавном наоружани лансерима противтенковских вођених ракета и углавном користе извиђачке дронове.

Крајем марта, руски председник Владимир Путин проценио је да ће Украјина добити више од 400 тенкова западне производње. Ова оклопна возила су већ почела да стижу у земљу, а немачко Министарство одбране је прошлог месеца саопштило да је 18 тенкова "леопард 2 А6", као и муниција и резервни делови, стигло на одредиште.

image
VV inauguration
banner