Русија

Руски сенатор поручио Западу: Зеленски вас је лагао о Криму, дођите и уверите се

Да би се тако бесрамно лагало, као што је то урадио украјински председник, морате бити апсолутни идиот који не зна шта се дешава на Криму, казао је сенатор Кримског региона Сергеј Цеков
Руски сенатор поручио Западу: Зеленски вас је лагао о Криму, дођите и уверите сеGetty © Photo by Alexander Aksakov/Getty Images

Украјински председник Владимир Зеленски је лагао западне земље о реалној ситуацији на Криму, изјавио је руски сенатор кримског региона, члан међународног комитета Савета федерације Сергеј Цеков.

"Да би се тако бесрамно лагало, као што је Зеленски лагао западну јавност, морате бити или апсолутни идиот који не зна шта се дешава на Криму, или одвратан и безобразан лажов. У сваком случају, његова изјава је нечувена лаж", рекао је Цеков за "РИА Новости".

Према његовим речима, западни новинари могу лично да се увере у лажи Зеленског ако посете Крим.

Подсетимо, украјински председник Владимир Зеленски претходно је у интервјуу италијанским медијима рекао да на "Криму наводно нема ничега: нема туризма, нема економије, нема развоја". 

Према његовим речима, за обнову полуострва биће потребно "много времена, а то је немогуће без Украјине". Он је становнике Крима назвао "Украјинцима" и рекао да су "сви против Русије".

Раније, у интервјуу за "Фајненшел тајмс" украјински председник је казао да не може да буде против, ако неко Кијеву понуди начин на који Украјина може да "поврати Крим" без употребе оружја.

"Ако је неко спреман да нам понуди начин којим би се дошло до деокупације Крима невојним средствима, ја сам за то", рекао је Зеленски.

image