Русија

ФСБ спречио терористички напад у Геленџику (ВИДЕО)

Осумњичени је инструкције за склапање експлозивне направе добио на друштвеним мрежама од заједнице којом управљају украјинске националистичке формације
ФСБ спречио терористички напад у Геленџику (ВИДЕО)www.globallookpress.com © RF Investigative Committee/via Globallookpress.com

Руске снаге безбедности привеле су држављанина Русије, који је планирао да изврши терористички напад у Геленџику, саопштила је Федерална служба безбедности (ФСБ).

"ФСБ је спречила терористички напад у општинском округу одмаралишта Геленџик у Краснодарском крају. Приведен је локални становник, присталица украјинског неонацизма, руски држављанин, рођен 1981. године", наводи се у саопштењу.

Како јавља ФСБ, мушкарац је планирао да "импровизованом експлозивном направом детонира један од објеката полиције у региону".

Осумњичени је направио скровиште у шуми, где су службеници ФСБ-а запленили експлозив спреман за употребу, а на адреси његовог пребивалишта пронашли су компоненте од којих је направа сачињена, као и инструкција за склапање експлозивног уређаја.

Према информацијама службе, осумњичени је поменуте инструкције добио на друштвеним мрежама од заједнице којом управљају украјинске националистичке формације.

Осумњичени је ухапшен, против њега је покренут кривични поступак због припреме терористичког напада према Кривичном закону Русије.

image