Русија

Захарова о односу Русије и Молдавије: Лаж је да није било поштовања

Увек смо поштовали вашу земљу и народ, са којим смо толико историјски повезани и увек смо осећали да је то обострано, поручила портпаролка руског МСП
Захарова о односу Русије и Молдавије: Лаж је да није било поштовањаwww.globallookpress.com © MFA Russia/Twitter.com

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је лажима речи председнице Молдавије Маје Санду да никада није постојало међусобно поштовање између Москве и Кишињева.

Наиме, Санду је раније изјавила да у односима са Русијом, Молдавија никада није уживала поштовање, иако је, према њеним речима, Кишињев уложио много напора за то.

"Опет лаж. Увек смо поштовали ову земљу и њен народ, са којим смо толико историјски повезани. И увек смо осећали да је то обострано", написала је Захарова на Телеграму.

Захарова је додала да актуелна председница Молдавије, која поседује румунски пасош, и слични накарадни псеудополитичари немају поштовања према народу ове дивне земље, коме је чак отела и језик.

Маја Санду је раније потписала закон којим је званични језик ове државе постао румунски. 

"Данас сам потписала закон, који потврђује историјску истину, а то је да је државни језик Молдавије румунски", написала је она на Фејсбуку. 

Према њеним речима, "сви они коју су десетинама годинама тврдили да грађани Молдавије говоре на 'молдавском', а не на румунском језику имали су један циљ - да нас раздвоје". На овај начин, како је даље објаснила, свима њима било је лакше да себи потчине нацију и да је контролишу.

image