Русија

Маргарита Симоњан: Након напада на Кримски мост, Тауербриџ у Лондону је легитимна мета

Уредница РТ, на коју се последњих дана спремао терористички напад, понудила је помоћ преживелој девојчици
Маргарита Симоњан: Након напада на Кримски мост, Тауербриџ у Лондону је легитимна мета© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Главна уредница РТ и медијске групе "Русија сeводња", Маргарита Симоњан, прокоментарисала је данашњи напад на Кримски мост, за који Москва оптужује Украјину, и поручила да, уколико је истина оно што је саопштило руско МСП - да је напад координисан заједно са Вашингтоном и Лондоном - онда је чувени Тауербриџ у Лондону легитимна мета за Русију.

"Сви већ схватају да су дронови оружје. Тако да их и треба изједначавати са оружјем и изједначити последице њихове продаје и ширења, као да се ради о другом оружју", написала је она на Телеграму.

Национални антитерористички комитет Русије током дана је саопштио да је напад на мост изведен уз помоћ два украјинска дрона, док је саветник лидера ДНР-а, Јан Гагин, прецизирао да је напад на Кримски мост извршен уз помоћ дронова НАТО пакта. Том приликом, живот је изгубио млади брачни пар, а њихова ћерка је преживела, али је задобила теже повреде.

Симоњан се уједно обратила и рођацима девојчице Ангелине и понудила помоћ, уколико за тим буде било потребе.

Подсетимо, главна уредница РТ и медијске групе "Русија сeводња" била је мета украјинских терориста, али, на срећу, руска служба је на време осујетила њихов план. 

image