Русија

Роскосмос: "Луна-25" припојена "Фрегату", ускоро лети на природни сателит Земље (ВИДЕО)

На снимку се види како запослени у државној корпорацији и представници Научно-производног друштва Лавочкин премештају и постављају станицу у горњи степен ракете-носача
Роскосмос: "Луна-25" припојена "Фрегату", ускоро лети на природни сателит Земље (ВИДЕО)© Tanjug/ Roscosmos State Space Corporation via AP, File

Аутоматска станица "Луна-25" је припојена "Фрегату", универзалном горњем степену који се може користити у саставу средњих и тешких лансирних ракета на космодрому "Восточни".

После завршних испитивања, биће послата на природни сателит Земље, саопштила је руска ваздухопловна и свемирска агенција "Роскосмос".

На снимку се види како запослени у руској државној корпорацији за космичке активности и представници Научно-производног друштва Лавочкин (део Роскосмоса) премештају и постављају станицу у горњи степен ракете-носача.

Станица је направљена од искључиво руских електронских компоненти и најновијих достигнућа у области космичке инструментације, саопштио је "Роскосмос".

Лансирање "Луне-25" заказано је за август 2023. године. То ће постати први руски апарат у историји земље, који ће бити послат на природни сателит Земље.

image