Свет

Руски "панцир" постао отпоран на "сторм шедоу"

Руске снаге су заплениле један нетакнути примерак пројектила "сторм шедоу" почетком јула, те је било очекивано да ће приступ тој технологији омогућити развијање ефективнијих противмера, пише "Милитари воч"
Руски "панцир" постао отпоран на "сторм шедоу"www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Руски мобилни ПВО системи "панцир" значајно су се побољшали када је у питању обарање ракета "сторм шедоу", наводи се у извештају руског одбрамбеног конгломерата "Ростек".

"Све неопходне измене су уведене у систем "панцир-с", што је омогућило повећање његове ефикасности против 'тешких' пројектила и ракета дугог домета, укључујући крстарећу ракету 'сторм шедоу' великог домета и слабе радарске видљивости. Резултати његове борбене употребе су доказали исправност претходних пројектантских одлука", рекли су из те државне компаније за ТАСС.

Подсетимо, руске снаге су заплениле један нетакнути пројектил 'сторм шедоу' почетком јула, а магазин "Милитари воч" објавио је да се очекивало да ће приступ тој технологији омогућити руским научницима да развију ефикасније противмере.

Француски "скалп" који је скоро идентичан британској ракети почео је да доспева у Украјину у јулу, а очекује се да ће и он постати рањив на нове модификације руских ПВО система.

Представник "Ростека" је истакао да су унапређени системи "панцир" постали ефективнији и против америчких ХИМАРС-а, а "Милитари воч" истиче да је Москва много уложила у унапређење способности својих ПВО система да спречавају мале беспилотне летелице малих брзина, којима је Кијев у скорије време спроводио оно што Кремљ назива терористичким нападима на цивилну инфраструктуру на руској територији.

image