Русија

Путин: Неопходна је међународна сарадња у борби против опасних заразних болести

Конструктивна међународна сарадња кроз санитарне и епидемиолошке службе може да помогне да се благовремено открије и отклони избијање инфекција које имају пандемијски потенцијал, истиче лидер Русије
Путин: Неопходна је међународна сарадња у борби против опасних заразних болестиGetty © Chip Somodevilla

Претња од опасних заразних болести превазилази могућности једне државе, неопходна је међународна сарадња како би се супротставили томе, рекао је председник Русије Владимир Путин у поздраву учесницима међународне праксе тимова за брзо реаговање за ванредне санитарне и епидемиолошке ситуације.

Најважнији задатак је да се утврде и редовно вежбају практичне заједничке акције како би се благовремено открило и отклонило избијање инфекција које имају пандемијски потенцијал, истакао је Путин, преноси Федерална служба за надзор заштите права потрошача и благостања људи (Роспотребнадзор) на Телеграму.

Кроз такву праксу би се створила јединствена прилика за размену професионалног искустава и за утврђивање оптималних метода за реаговање у ванредним ситуацијама, навео је лидер Русије.

"Сигуран сам да ће заједничке вежбе бити веома корисне за све санитарне и епидемиолошке структуре које у њима учествују и да ће повећати њихову спремност да заштите здравље и благостање људи", казао је Путин.

Комисија за парламентарну истрагу активности америчких биолабораторија Руске Федерације пронашла је и овог пролећа представила доказе који потпуно потврђују да су, под маском биолабораторија у Украјини, формирани војни објекти САД и НАТО.

Парламентарна комисија је открила незаконите, антихумане активности америчких лабораторија у Украјини.

У жељи да натерају светску заједницу да размисли о растућим претњама безбедности не само својих земаља, већ целог човечанства, Савет Федерације и Државна дума су припремили заједничко саопштење којим позивају власти различитих светских земаља да траже податке од америчког Конгреса о раду америчких биолошких лабораторија у својим државама.

image