Русија

Маск позван на конференцију о вештачкој интелигенцији у Москви

На догађај су позвани и бивши генерални директор компаније "Опен АИ" Сем Алтман, који је јуче смењен са чела компаније, и суоснивач компаније Грег Брукман
Маск позван на конференцију о вештачкој интелигенцији у Москви© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

Организациони комитет међународне конференције на тему вештачке интелигенције под називом "АИ Џурнеј" позвао је америчког милијардера Илона Маска да присуствује следећој конференцији, која ће бити одржана у Москви од 22.до 24. новембра. 

Како преносе "РИА Новости", на догађај су позвани и бивши генерални директор компаније "Опен АИ" Сем Алтман и суоснивач компаније Грег Брукман.

Уколико пристану и дођу, очекује да ће са окупљенима поделити своје ставове о будућности вештачке интелигенције, можда, разоткрити неке детаље о новој неуронској мрежи Грок, иначе, стартапу Маска, и говорити о ЧетГПТ, који је постао сензација у свету.

Конференција ће бити посвећена новим достигнућима у области вештачке интелигенције, њеној улози у новим научним открићима, пословном развоју и развоју друштва и популаризацији међу младима.

Очекује се излагање угледних међународних говорника из Индије, Кине, Бразила, Малезије, Индонезије, Јужне Африке и других земаља.

Такође, како јављају данас руски медији, на конференцији ће бити и председник Русије Владимир Путин. 

Портал "Еу репортер" почетком недеље је, иначе, објавио информацију да би Маск могао да учествује на конференцији. Организациони комитет конференције тада је демантовао информацију, објаснивши да Маск није позван, али да, уколико он то буде желео, организаторима ће бити драго да дође. 

image