Русија

Русија поручила Пољској: Без спекулација и хистерије

Привремени отправник послова пољске амбасаде у Москви позван на разговор, изашао без коментара
Русија поручила Пољској: Без спекулација и хистерије© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Пољском отправнику послова, који је позван на разговор у Министарство спољних послова поводом ракетног инцидента у Пољској, према саопштењу на сајту Министарства, речено је да Москва очекује од Варшаве да престане са свим антируским спекулацијама поводом пада ракета.

Такође, пољском дипломати је скренута пажња на неприхватљиво распламсавање антируске хистерије око инцидента.

Претходно је саопштено да је МСП Русије позвао на разговор амбасадора Пољске у Москви Кшиштофа Крајевског у вези са ракетним инцидентом.

Захарова: Пољски дипломата без коментара после разговора

Привремени отправник послова пољске амбасаде у Москви напустио је данас руско Министарство спољних послова без коментара, рекла је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је на свом налогу на Телеграму поставила видео на којем се види пољски дипломата како напушта зграду Министарства спољних послова Русије.

Она је навела да је пољски дипломата био на разговору у министарству око 20 минута, пренео је Тасс.

Претходно данас, пољско министарство спољних послова позвало је руског амбасадора у Варшави Сергеја Андрејева да му уручи поруку поводом ракетног инцидента у источној Пољској, када су погинуле две особе.

Андрејев је рекао да се у белешци тврдило да је ракета руске производње пала на пољску територију и захтевало да Москва поводом тога одмах пружи објашњења.

Раније је Си-Ен-Ен, позивајући се на извор из америчке администрације, објавио да је украјинска војска обавестила Сједињене Америчке Државе и друге западне савезнике да је покушавала да пресретне руску ракету у временском периоду који се поклапа са инцидентом у Пољској, а такође и близу тог места.

image
VV inauguration
banner