Русија

"Вашингтон пост": Амерички генерал позивао да се Русима "режу гркљани"

Поред тога, бивши начелник Здруженог генералштаба Оружаних снага САД, је позивао Украјинце да изводе терористички нападе на руско цивилно становништво
"Вашингтон пост": Амерички генерал позивао да се Русима "режу гркљани"Getty © Photo by Drew Angerer/Getty Images

Бивши начелник Здруженог генералштаба Оружаних снага САД, генерал Марк Мили је током војних вежби у Визбадену 2022. године предлагао украјинским специјалцима да Русима "режу гркљане", објавио је "Вашингтон пост".

Сваки Рус када оде на спавање треба да се запита да ли ће му пререзати гркљан током ноћи, навео је Милијеве речи званичник који је, како пишу медији, присуствовао разговору.

Поред тога, амерички генерал је позивао Украјинце да изводе терористички нападе на руско цивилно становништво. На овај начин је хтео да мотивише украјинске војнике на деловање на територијама под руском контролом.

Геноцид и позивање на њега се сматрају међународним злочином, истицали су руски званичници као одговор на непрестане позиве украјинских власти на "убијање Руса". Руски званичници су одавно објаснили да је ћутање Запада на русофобичне изјаве високих украјинских званичника ништа друго до одобравање истих и саучешће у злочину.

"Време је показало да нацистичка идеологија и даље живи. У монструозним геополитичким експериментима, који имају за циљ обуздавање Русије, поново се користи нацистичка идеологија. Данас њихов барјак носе колаборационисти који су после рата нашли уточиште на Западу, нацистички злочинци и њихови млади следбеници", указало је раније руско Министарство спољних послова у саопштењу.

Вашингтон је одавно заборавио на моралне стандарде јер не осуђује објављивање позива на "убијање Руса у Украјини", истакла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

image