Русија

Медведев: Постојање Украјине је погубно по Украјинце, јер је то држава на историјски руској земљи

Постојање независне државе, односно, било какве Украјине на историјски руским територијама од сада ће бити стални повод за обнављање војних акција, а нови сукоб се може догодити за десет или педесет година, каже Дмитриј Медведев
Медведев: Постојање Украјине је погубно по Украјинце, јер је то држава на историјски руској земљи© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев оценио је данас да је "постојање Украјине је смртно опасно за Украјинце", притом истичући да не мисли само на садашњу Украјину, или тренутни "бандеровски политички режим" у тој земљи, него на "било какву, буквално било какву Украјину".

Медведев је прецизирао да ће "постојање независне државе на историјски руским територијама од сада бити стални разлог за обнављање војних акција".

"Касно је. Ко год да буде био на челу канцерогеног тумора под називом Украјина, то неће додати легитимитет његовој владавини и правној одрживости саме 'земље'. И стога ће могућност новог сукоба постојати неодређено дуго. Готово увек. Штавише, постоји стопостотна вероватноћа новог сукоба, без обзира које безбедносне папире Запад потпише са марионетским кијевским режимом", навео је Медведев на Телеграму. 

Како каже, "то неће спречити ни придруживање Украјине ЕУ, па чак ни улазак ове вештачке земље у НАТО", а нови сукоб се може догодити "за десет или педесет година".

"Зато је постојање Украјине погубно за Украјинце. Они су, на крају крајева, практични људи, без обзира на то колико сада желели да Руси умру. Ма колико да мрзе руско руководство. Колико год тежили уласку у митску Европску унију и НАТО. Бирајући између вечног рата и неизбежне смрти и живота, велика већина Украјинаца (па, можда са изузетком минималног броја промрзлих националиста) ће на крају изабрати живот. Схватиће да је живот у великој заједничкој држави, коју сада не воле много, бољи од смрти. Њихове смрти и смрти њихових најмилијих. И што пре Украјинци то схвате, то боље", закључио је бивши председник Русије.

image