Русија

Путин посетио свој изборни штаб у Москви: Више од 2.500.000 људи га подржало

Председнику РФ пренели су поздраве војника са фронта који верују да ће Русија под његовим руководством да оствари победу

Председник Русије Владимир Путин посетио је свој изборни штаб у Москви. Дочекали су га његови копреседавајући – уметнички директор позоришта Табаков, глумац и редитељ Владимир Машков, председник парламента Доњецке Народне Републике пуковник Артјом Жога и главни лекар Московске градске болнице бр. 52 са титулом Херој рада Маријана Лисенко.

У изборном штабу се прикупљају потписи грађана који желе да пруже подршку Владимиру Путину на предстојећим изборима. Од 23. децембра, када је прикупљање потписа почело, више од 2.500.000 људи је подржало Путина.

Машков је рекао да сва документа за регистрацију планира да следеће недеље преда Централној изборној комисији (ЦИК). Председнички избори у Русији су заказани за 17. март, а гласање ће трајати три дана, од 15. до 17. марта.

Подршка грађана у тешком тренутку у коме се данас Русија налази је веома важна, она јача земљу изнутра, нагласио је Путин.

Добитник државне награде за херојство у Специјалној војној операцији у Украјини, Артјом Жога, пренео је Путину речи подршке руских војника са фронта.

"Ви нисте само наш председник, ви сте наш врховни командант. Момци су показали све своје позитивне емоције и наду да ћемо под вашим вођством остварити победу. Можете рачунати на подршку са прве линије фронта и подршку становника Донбаса", рекао је Жога.

Путин се захвалио на подршци и замолио да се војницима пренесе његов поздрав. Захвалио се и својим саговорницима и волонтерима на помоћи у раду изборног штаба.

"То захтева не само ваше лично време већ и храброст. Свестан сам тога. Хвала свима пуно", рекао је Путин.

"Људи ни најмање нису равнодушни према ономе што ће се дешавати са нашом земљом. А, будућност земље се, безусловно, асоцира са Вама и у Вашим је рукама", нагласила је Лисенкова у разговору са Путином.

image