Русија

Почело прикупљање потписа за подршку Путинове кандидатуре

Прикупљање потписа трајаће до краја јануара
Почело прикупљање потписа за подршку Путинове кандидатуреwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Волонтери из изборног штаба руског председника Владимира Путина, заједно са огранцима Народног фронта и Јединствене Русије, почели су да прикупљају потписе за руског лидера на предстојећим председничким изборима, преноси ТАСС.

Прикупљање потписа трајаће до краја јануара. 

Током отварања седишта, његови копредседавајући – главни лекар Московске градске клиничке болнице Маријана Лисенко, уметнички директор позоришта "Олег Табаков" Владимир Машков и председник Народног већа ДНР Артјом Жога, одржали су састанак путем видео-конференције са шефом Извршног комитета Народног фронта Михаилом Кузњецовим. 

"Широм земље вршимо инструкције и обуку волонтера, који ће бити спремни да почну са радом оног дана када добију потписне листове. Има доста оних који желе да учествују", казао је раније начелник Централне извршног комитета "Јединствене Русије" Александар Сидјакин.

Претходно се секретар Генералног савета партије "Јединствена Русија" Андреј Турчак уверио да је та странка, заједно с Народним фронтом, спремна да учествује у организовању Путинове изборне кампање, укључујући и прикупљање потписа.

Путин се кандидује као независни кандидат. Према закону о изборима за председника Руске Федерације, за то је требало да створи групу бирача од најмање 500 људи. Састанак групе одржан је 16. децембра, а учесници су једногласно подржали Путина.

image