Русија

Руска црква поручила војницима: И на првој линији фронта има простора за милосрђе

Управо у милосрђу, у пастирским делима војних свештеника црква види своју улогу, поручио је Владимир Легојда, председник Одељења за односе Цркве са друштвом и медијима
Руска црква поручила војницима: И на првој линији фронта има простора за милосрђеGetty © Sean Gallup

Руска православна црква позива војнике да "не подлежу искушењу зверске мржње према непријатељу", поручио је Владимир Легојда, председник Одељења за односе Цркве са друштвом и медијима.

Црква позива војнике који верно служе отаџбини да не упадну у искушење. И на првој линији фронта има простора за милосрђе, истакао је Легојда.

Управо у милосрђу, у пастирским делима војних свештеника црква види своју улогу – смањивање последица рата у душама личности, тежња миру и молитва за праведнији свет, истакао је он.

Према његовим речима, узрок ратова и насиља је грешна људска природа.

"Наивно је мислити да је човечанство способно да самостално изгради свет без ратова и сукоба. То, међутим, не значи да треба да одустанемо од очувања мира", закључио је Легојда.

Додао је да је традиционална породица за државу важнија него глобално загревање и стварање мултиполарног светског поретка, те да тако треба поставити приоритете, додао је он.

image
VV inauguration
banner