Русија

Патрушев: Кијевски режим не жали ни своје људе

Због неуспеха на бојном пољу и све мање западне помоћи, украјинске власти покушавају да терористичким нападима пољуљају друштвено-политичку ситуацију у Русији, оценио је секретар Савета безбедности Русије
Патрушев: Кијевски режим не жали ни своје људеwww.globallookpress.com © Iranian Presidency/Keystone Press Agency

Кијевски режим је, када је оборио руски војни транспортни авион Ил-76 са украјинским заробљеницима, показао да не жали ни сопствени народ, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев на састанку о питањима националне безбедности у Уралском федералном округу.

Због неуспеха на бојном пољу и све мање западне помоћи, Кијевски режим покушава да, уз помоћ терористичких напада, пољуља друштвено-политичку ситуацију у Русији, оценио је Патрушев.

Удари украјинске војске на насеља и места где се окупљају цивили у Белгороду, Доњецку и Лисичанску представљају немилосрдно и намерно гађање искључиво цивилних објеката, нагласио је Патрушев.

Притом, кијевски режим све чешће покушава да регрутује грађане Русије и искористи их за паљење административних објеката, као и објекте транспортне, енергетске и индустријске инфраструктуре, указао је. Конкретно на Уралу је извршено девет терористичких напада и диверзија у 2023. години, док су 23 напада спречена, прецизирао је.

Циљеви Специјалне војне операције ће бити достигнути, и то захваљујући храбрости, смелости и издржљивости руских војника, поручио је секретар Савета безбедности Русије.

image
VV inauguration
banner