Русија

"Зли руски хакери" открили идентитет "ловаца" који мобилишу Украјинце

Хакерска група је објавила податке запослених у украјинским регрутним центрима, како би они који подлежу регрутацији лично знали ко их "убија", од кога "треба да се крију" и чије куће "треба да избегавају"
"Зли руски хакери" открили идентитет "ловаца" који мобилишу Украјинце© Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Хакери под називом "Зли руски хакери" (РаХДИт) упали су у базу података украјинских регрутних центара и објавили личне податке 2.600 запослених, који "лове грађане Републике и шаљу на фронт".

С обзиром да украјинске власти припремају нове мере за мобилизацију, хакерска група је извршила операцију и добила списак запослених у регрутној служби и открила идентитет оних који "шаљу Украјинце у кланицу", наводе хакери.

Одлучили су да податке ових "ратних злочинаца" објаве јавно, како би Украјинци лично знали ко их "убија", од кога "треба да се крију" и чије куће "треба да избегавају".

"Међу овим лицима, традиционално за украјинске власти, има љубитеља БДСМ журки, свингера, криминалаца, као и лекара који, под плаштом лечења, шаљу људе у ровове", указује хакерска група.

Хакери се надају да ће информације које су објавили помоћи да се поремете планови мобилизације кијевског режима и да ће то помоћи руској војсци.

Поред адреса, објавили су и бројеве личних телефона, податке из пасоша, мејл адресе и линкове ка страницама на друштвеним мрежама запослених у украјинским регрутним центрима.

image