Русија

Захарова за РТ Балкан о цензури: Русија је показала пут ка слободи

Русија се противи западној либералној демократији јер она одузима човеку избор, указала је званична представница Министарства спољних послова Русије

Русија је западном друштву, али и читавом човечанству, показала да постоји другачији поглед на свет, сада је на њима да се изборе за своје право да буду слободни, указала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, одговарајући на питање наше редакције о томе да ли ће доћи до промене у западном друштву након интервјуа Владимира Путина Такеру Карлсону или ће слобода говора на Западу остати заборављена. 

"Данас пред западним друштвом, али и пред читавим човечанством, стоји кључан избор – да буду слободни или да се окрену мејнстрим медијима", указала је Захарова.

Свима је јасно куда воде западни мејнстрим и информациона диктатура, поручила је Захарова одговарајући на питање РТ Балкана у вези са нашим недавним истраживањем спроведеним у Србији, у којем је на питање: "Да ли сте за или против затварања руских медија у земљи" више од 87 одсто испитаника одговорило да је против цензуре.

Човек је по природи створен да буде слободан и нико не може то да му одузме, нагласила је Захарова. Али ипак, како наводи, и за слободу избора се треба потрудити.

"Није све тако црно као у време када су људи животом плаћали другачије ставове, јер данас свако има телефон и приступ интернету, информацијама, те може да анализира и упоређује различите изворе", сматра портпаролка руског МСП-а.

"Русија се противи западној либералној демократији јер она одузима човеку избор и уместо њега бира. Русија не жели да бира уместо човека, чак и ако тај избор буде позитиван. Ако будемо наметали човеку  било шта, лишавамо га избора", навела је.

Човек, како је нагласила, мора сам да се бори за своје право да буде слободан.

image
VV inauguration
banner