Русија

Путин: Сарадња Русије и Азербејџана јача поверење међу народима

Регионална сарадња је важна компонента руско-азербејџанског стратешког партнерства и алијансе, која даје велики допринос јачању поверења и међусобног разумевања наших народа, казао је руски председник
Путин: Сарадња Русије и Азербејџана јача поверење међу народима© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Председник Русије Владимир Путин је, у поздраву учесницима 12. руско-азербејџанског међурегионалног форума, истакао да сарадња две земље даје велики допринос јачању поверења и међусобног разумевања међу њиховим народима.

У обраћању објављеном данас на сајту Кремља, Путин је нагласио да састанци, који су постали традиционални, омогућавају директан дијалог између представника државних органа и јавних, научних и пословних кругова о актуелним питањима међурегионалне сарадње.

"Регионална сарадња је важна компонента руско-азербејџанског стратешког партнерства и алијансе, која даје велики допринос јачању поверења и међусобног разумевања наших народа, ширењу могућности за унапређење узајамно корисних трговинских, инвестиционих и хуманитарних веза и стварању услова за унапређење благостање грађана обе земље", казао је Путин.

Руски председник је додао да је и ове године дневни ред форума обиман и садржајан, а да су у фокусу различити аспекти развоја сарадње у области индустрије и пољопривреде, подршка малом и средњем бизнису, заједнички пројекти за заштити животну средину.

Путин је изразио уверење да ће дискусије у оквиру форума бити корисне и конструктивне, као и да ће донети нове обећавајуће идеје и иницијативе.

image