Русија

Шојгу проверио производњу авио-бомби у Нижњем Новгороду: Сви задаци испуњени (ВИДЕО)

Производња компоненти за артиљеријску муницију повећана је скоро 22 пута, рекао је руски министар одбране

Руски министар одбране Сергеј Шојгу проверио је напредак државног одбрамбеног налога предузећа војно-индустријског комплекса (ВОК) у области Нижњи Новгород, саопштило је Министарство одбране Русије.

Шојгу је на радном састанку са генералним директорима навео да је производња компоненти за артиљеријску муницију повећана скоро 22 пута.

"Ако говоримо о производњи артиљеријске муниције, онда је производња компоненти за ту муницију порасла скоро 22 пута, а 75 одсто компоненти је обновљено. То нам омогућава да одржимо довољан ниво снабдевања гранатама за зону СВО. Односно, задаци које смо поставили пре годину дана су завршени. Изграђене су нове радионице и раде пуним капацитетом", казао је Шојгу.

Осим тога, напомиње се да је предузеће из Нижњег Новгорода почело изградњу нове радионице за склапање муниције, а предвиђена је и додатна изградња нових складишта за артиљеријске гранате. 

Генерални директор фабрике известио је Шојгуа да предузеће испуњава задатак државног одбрамбеног налога у потпуности, а да је од почетка ове године значајно повећало обим производње.

Министарство одбране истакло је да је Русија покренула масовну производњу три тоне високоексплозивних авио бомби ФАБ-3000.

"Производња авио бомби ФАБ-500 је вишеструко повећана, производња ФАБ-1500 је удвостручена, а од фебруара ове године организована је масовна производња ФАБ-3000", саопштило је Министарство.

Русија је такође проширила асортиман произведене муниције. Осим тога, од прошле године обим производње савременог артиљеријског и авијационог наоружања повећан је пет пута, додали су у Министарству.

Напомиње се да су такви резултати постигнути захваљујући поновном активирању капацитета, техничком преопремању и модернизацији производних линија за производњу пројектила коришћењем савремене високотехнолошке опреме.

image