Русија

Главна уредница РТ добила престижну награду за новинарство у Русији

"Златно перо Русије" је годишња професионална награда Савеза новинара Русије, а Маргарита Симоњан је награђена у оквиру категорије "Најбољи медијски менаџер године"
Главна уредница РТ добила престижну награду за новинарство у РусијиGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Главна и одговорна уредница медијске групе "Расија севодња" и телевизијског канала РТ, Маргарита Симоњан, добила је специјалну награду Синдиката новинара Русије у категорији "Најбољи медијски менаџер године".

Церемонија доделе 'Златног пера Русије' одржала се данас у Москви.

"Велика ми је част, никада нисам добила ову награду. Сећам се кад бих као девојка током студија новинарства чула да је неко добио 'Златно перо Русије', да је то увек била велика инспирација за мене, и помислила бих: 'Хоћу ли икада одрасти и постићи успех у професији; да ли ћу можда и ја бити у рангу са овим величанственим новинарима?' Веома сам захвална свима који мисле да то заслужујем", рекла је Симоњан у видео-поруци приказаној на церемонији.

"Златно перо Русије" је годишња професионална награда Савеза новинара Русије.

Сврха конкурса је подршка и подстицање талентованих новинара. Награда се додељује за изузетна професионална достигнућа, дугогодишњи рад у домаћој штампи, на радију и телевизији, грађански став и морални ауторитет међу колегама.

image
VV inauguration
banner