Русија

Русија: Европски парламент ће доживети просветљење једног дана

Према речима портпарола Кремља, Запад свој рад заснива на емоцијама, води русофобичну политику, али Русија то не прима к срцу
Русија: Европски парламент ће доживети просветљење једног дана© Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Москва примећује огроман недостатак професионализма у Европском парламенту који свој рад заснива на емоцијама, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Према његовим речима Русија је свесна да јој те емоције нису наклоњене, али су променљиве, па се зато нада да ће Европски парламент "прогледати једног дана".

"Европски парламент је организација која свој рад пре заснива на емоцијама. Наравно, за нас није тајна да последњих година Европски парламент нема много љубави према нама. Не треба то примати к срцу", изјавио је портпарол Кремља.

"У Европском парламенту примећујемо огроман недостатак професионалног приступа. А емоције су променљива ствар, данас су русофобичне, сутра ће бити неке друге. А онда ће, можда, доћи до просветљења", рекао је он за канал "Русија 1".

Европски парламент усвојио је необавезујућу резолуцију којом се Русија признаје као "држава спонзор тероризма" због операције у Украјини. Тренутно ЕУ нема никакав правни оквир нити базу за проглашавање земаља "спонзорима тероризма".

Према речима Пескова, Запад је преплављен маничном русофобијом и мржњом према Русији, али овај документ није правно обавезујући.

Став Русије о снабдевању нафтом и гасом уз увођење горње границе цена је онакав кавим га је дефинисао председник Путин, рекао је Песков.

image