Русија

Листа осумњичених за терористички напад у Москви све дужа

На списак терориста који се сумњиче да су саучесници у нападу на "Крокус сити хол" додато још седам људи
Листа осумњичених за терористички напад у Москви све дужаwww.globallookpress.com © Alexey Belkin/Business Online

"Росфинмониторинг" је додао још седам особа на списак оних за које се сматра да су повезани са терористичким активностима, а овај пут у питању су особе које су учествовале у терористичком нападу на "Крокус сити хол" у којем је погинуло 144 људи. 

Крајем марта су на ову листу додати директни извршиоци терористичког напада – Далерџон Мирзојев, Саидакрам Рачабализод, Шамсидин Фаридуни и Мухамедсобир Фајзов.

Московски суд ухапсио је 11 учесника у терористичком нападу на "Крокус сити хол" у Подмосковљу међу којима су и четири држављанина Таџикистана, који су, према подацима истраге, били директни извршиоци терористичког акта.

Поред тога, 1. априла у Дагестану су ухапшене четири особе које су, како је прецизирала Федерална служба безбедности, учествовале у финансирању и снабдевању оружјем злочинаца који су извели напад у Подмосковљу.

Руски званичници су изразили сумњу да је терористички напад у којем је убијено више од 140 људи, испланирала украјинска влада, која је користила радикалне исламисте као извршиоце.

Руска безбедносна агенција ФСБ објавила је у недељу записнике са испитивања осумњичених, који су тврдили да су добили упутства да побегну ка украјинској граници по извршењу терористичког напада.

Како је руски председник Владимир Путин нагласио, сви починиоци, организатори и наручиоци овог злочина ће бити кажњени.

image
VV inauguration
banner