Русија

Лукашенко допутовао у Москву, почео тет-а-тет састанак са Путином

У плану разговори о међународној сарадњи, и билатералним односима, с посебним акцентом на економији
Лукашенко допутовао у Москву, почео тет-а-тет састанак са Путиномwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Белорусије Александар Лукашенко допутовао је данас у Москву, саопштила је белоруска агенција БЕЛТА, додајући да је планирани тет-а-тет састанак са председником Русије Владимиром Путином већ почео.

Како је најављено претходних дана, лидери ће разговарати о јачању билатералне сарадње, али и кључним међународним питањима. Лукашенко је непосредно пре састанка са Путином поручио и да ће посебна пажња бити посвећена економији, будући да се ускоро очекују састанци премијера две државе.

У разговору са медијима, председник Белорусије је, такође, потврдио да Минск може помоћи Русији у преговорима са Украјином, уколико то буде било потребно, али је истакао да би пре свега требало преговарати са оним снагама које стоје иза Кијева. 

Он је тако одговорио на питање како сада Москва треба да разговара са Кијевом, након што је прошлог месеца изведен терористички напад на "Крокус сити".

Подсетимо, у терористичком нападу од марта погинуло је преко 140 људи. Москва је саопштила да прелиминарни подаци истраге указују да иза свега стоје Кијев, Лондон и Вашингтон. Јавност је упозорена да постоји опасност од нових напада. 

image
VV inauguration
banner