Русија

Украјинци гађали Луганск ракетама "сторм шедоу": Лансиране четири ракете, повређено девет цивила

Како преноси руска редакција РТ, ракете су јутрос погодиле подручје око аутобуске станице и зграду школе број 5
Украјинци гађали Луганск ракетама "сторм шедоу": Лансиране четири ракете, повређено девет цивилаGetty © Stringer/Anadolu Agency

Према прелиминарним подацима, Оружане снаге Украјине погодиле су Луганск крстарећим ракетама "сторм шедоу", изјавио је извор из снага безбедности за "РИА Новости".

"Имајући у виду удаљеност украјинских трупа од тачке која је погођена, са великом вероватноћом се може претпоставити да су Оружане снаге Украјине користиле неколико ракета 'сторм шедоу' за напад", рекао је неименовани извор.

Како преноси руска редакција РТ, ракете су јутрос погодиле подручје око аутобуске станице и зграду школе број 5. Такође, претпоставља се да је у нападу коришћено четири поменуте ракете.

Поводом напада огласио се и шеф ЛНР Леонид Пасечник, који је изјавио да су украјинске снаге гађале машинско постројење и да су због удара оштећени цивилни објекти. Он је навео да је повређено деветоро људи, од тога седморо радника фабрике и два станара оближњих кућа.

"Запослени у администрацији процењују штету која је нанета грађанима Луганска услед гранатирања, свима ће бити пружена неопходна помоћ, лично држим ситуацију под личном контролом", навео је Пасечник.

Раније је специјални амбасадор Министарства спољних послова РФ Родион Мирошник изјавио да су се у Луганску догодиле две експлозије.

image