Русија

Медведев о "мировној" конференцији у Швајцарској: Русија ће наставити да чисти територије од нациста

Конференција у Швајцарској је још један доказ пропасти плана Зеленског, поручио је бивши руски председник
Медведев о "мировној" конференцији у Швајцарској: Русија ће наставити да чисти територије од нациста© Dmitry Medvedev/via Globallookpress.com

Руске оружане снаге ће наставити да чисте територије од нациста и враћају земље предака Русији, без обзира на туђе "мировне иницијативе", навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући "мировну" конференцију у Швајцарској која ће се одржати 15. и 16. јуна.

"Корист од швајцарске 'мировне' конференције је трострука. Прво, то ће бити још један доказ краха такозваног мировног плана идиота Зеленског. У исто време, било би пожељно да је он посети лично и још једном потпише своју интелектуалну безвредност", написао је Медведев на Телеграму.

Као друго, како додаје, та конференција ће бити видљив доказ потпуне немоћи садашњих западних елита да окончају војни сукоб који је настао по директном наређењу групе сенилних лекара из Вашингтона.

"Треће, омогућиће нашим Оружаним снагама да наставе да чисте малоруску територију од неонациста без мешања и обзира на било чије 'мировне иницијативе' и да се коначно сломи политички режим у Украјини и што пре поврате територије наших предака у састав Русије. Хвала ти, земљо сира и сатова!",закључио је Медведев.

Швајцарска, иначе, планира да на својој територији организује самит 15. и 16. јуна. 

"РИА Новости" су, позивајући се на своје изворе, јавиле и да ће Швајцарска преузети на себе све трошкове везане за организацију догађаја на којем ће присуствовати око 120 светских лидера. 

Према доступним информацијама, на конференцију је позвано више од 160 делегација, укључујући и оне из земаља Г7, Г20 и БРИКС-а.

image