Спорт

Кирјос: Аустралија срећна што опет има Новака, приредиће шоу нашој земљи

Ник Кирјос истиче да Аустралија "има много среће" што ће се Новак Ђоковић поново вратити у земљу и учествовати на турниру
Кирјос: Аустралија срећна што опет има Новака, приредиће шоу нашој земљиGetty © Alexander Scheuber / Stringer

Аустралијски тенисер, који је један од најбољих пријатеља Ђоковића на АТП туру и његов најгласнији бранилац током јануарске драме у Мелбурну, изјавио је да ће цела земља имати бенефита због Новаковог доласка.

Најбољем српском спортисти укинута је забрана уласка у земљу коју је добио депортацијом у јануару, након неколико дана проведених у притвору, пошто му је као невакцинисаном странцу поништена виза.

Кирјос је и тада кренуо да брани колегу са којим је до тог тренутка био у веома лошим односима, али ће се њих двојица поново сусрести на Аустралијан опену.

"Здрав је, спреман да игра и приреди шоу нашим навијачима и нашој земљи. Срећни смо што га имамо", изјавио је Кирјос.

Светски "број 5" ће сезону започети наступом у Аделајду, након чега ће покушати да освоји јубиларну, десету титулу на Ози опену.

"Гледајте, по мом мишљењу је он најбољи играч на свету. Драго ми је да га поново дочекујемо и да ће поново показати какав је тенисер. Имам осећај да турнир није потпун без Ђоковића", истакао је Ник и у причу укључио остале чланове "велике тројке".

"Новак, (Роџер) Федерер и (Рафаел) Надал у одувек били троглаво чудовиште које свако жели да порази."

Србин и Аустралијанац су драстично поправили свој однос, који је још бољи од финала Вимблдона, у којем је Ђоковић однео тријумф.

"То у ствари није нов однос, али медији имају тенденцију да дају одређени тон и на неки начин су створили наратив да се нисмо баш волели. Али Новак зна да сам ја био једина особа која се заиста заузела за њега када се догодио проблем из стварног живота. Осећам да се тада, када неко то уради за тебе, када прича о теби и заложи се за тебе пред целом земљом, стиче поштовање, а не како се понашате једни према другима на тениском терену."

Упитан је и да ли ћемо у 2023. години видети новог гренд слем шампиона.

"Рекао бих да нећемо", одмах је одговорио.

"Рафа ће освојити Ролан Гарос, Ђоковић ће вероватно тријумфовати на Вимблдону, осим ако га ја не зауставим. Онда не знам... Новак је толико доминантан и, уколико неко стварно дође на његов ниво на Аустралијан опену или Ју-Ес опену, стварно не могу да замислим да изгуби. Можда (Данил) Медведев може да га победи. Гледајте, волео бих и ја да освојим један, али реално – он је толико доминантан", закључио је Кирјос.

image