Спорт

Легенда Шпаније одлази у пензију - после неуспеха у Катару рекао збогом

Серхио Бускетс више неће носити дрес националног тима, након скоро 15 година у репрезентацији Шпаније
Легенда Шпаније одлази у пензију - после неуспеха у Катару рекао збогомGetty © Richard Heathcote / Staff

Шпанија је имала велика очекивања од Светског првенства у Катару, али на крају су доживели неуспех испадањем већ у осмини финала против Марока.

Пораз на пенале испоставио се њиховим последњим у Катару, али и последњим у дресу репрезентације Шпаније за Серхија Бускетса.

Фудбалер Барселоне саопштио је да одлази у репрезентативну пензију и да више неће наступати за национални тим, чиме је утакмица против Марока била његова последња у чувеном дресу.

Бускетс је са селекцијом Шпаније био првак света 2010. и шампион Европе 2012. године. У 35. години је одлучио да је било доста, а све након што је енал-серији против Марока био један од играча чији је промашај условио болан пораз.

"Поздрав свима! Желим да објавим да је након 15 година и 143 утакмице дошло време да се опростим од дреса репрезентације. Желео бих да захвалим свим људима који су били уз мене на овом дугом путу", огласио се Бускетс на друштвеним мрежама.

"Од Висентеа дел Боскеа, који ми је дао прву прилику, до Луиса Енрикеа који ми је омогућио да уживам до задње секунде. Такође, хвала на поверењу Хулену Лопетегију, Фернанду Јеру и Роберту Морену, као и целом њиховом особљу. Била ми је част", рекао је Серхио Бускетс.

image
VV inauguration
banner