Спорт

Далић после сребра хоће и бронзу: Ово је за Хрватску велико финале

Селектор Хрватске Златко Далић прижељкује одговор његовог тима после пораза од Аргентине у полуфиналу
Далић после сребра хоће и бронзу: Ово је за Хрватску велико финалеGetty © Alex Pantling / Staff

Тужни смо и разочарани, али морамо скупити снаге како бисмо се вратили у утакмици за бронзу, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић.

"Ватрени" у суботу од 16.00 часова играју на стадиону "Ал Калифа" у Дохи. Ради се о мечу за треће место на Мундијалу, а ривал ће бити селекција Марока.

"То је за нас велико финале, борба за треће место, за медаљу. Морамо максимало да се припремимо, то је велика ствар. Било би сјајно узети бронзу", рекао је селектор Хрватске.

Далић је додао да екипа има доста пробвлема са повредама - Марцело Брозовић је под знаком питања због проблема са бутним мишићем, Јошко Гвардиол је игра полуфинале с ињекцијама против болова због проблема са стопалом, Јосип Јурановић је пропустио последњи тренинг, а одређених здравствених потешкоћа има и Борна Соса.

"Потребни су нам спремни играчи, нећемо ставити никога ко није потпуно спреман", поручио је Далић, који је са Хрватском пре четири године стигао до финала, а сада жели још једну медаљу на Мундијалима.

image
VV inauguration
banner