Спорт

"Уведите награду и назовите је Синиша Михајловић" - познати новинар одушевио предлогом

Одлазак легендарног Михе довео је и до предлога једног фудбалског новинара да се у његову част уведе награда за најбоље изведени слободан ударац
"Уведите награду и назовите је Синиша Михајловић" - познати новинар одушевио предлогомGetty © Getty Images / Stringer

Прерана смрт Синише Михајловића шокирала је свет у петак. Некадашњи српски фудбалер и тренер преминуо је у 54. години након дугогодишње борбе са леукемијом.

Његова смрт довела је до огромног броја опроштајних порука Михајловићевих некадашњих саиграча, ривала и клубова широм Европе. Али један познати новинар тражи да се у част Синише Михајловића уведе и једна награда.

Познати фудбалски новинар Мајкл Јокин желео би да се од ове године, уз "Ференц Пушкаш" награду за најлепши гол сезоне, уведе и награда "Синиша Михајловић".

Јокин, који је током новинарске каријере писао за Би-Би-Си, Гардијан, Индепендент, Близард, И-Ес-Пи-Ен и друге светски познате медије, написао је на свом Твитер профилу поруку која је наишла на велики одјек.

"Треба увести 'Синиша Михајловић' награду за најбољи слободан ударац године", написао је Јокин, што је резултирало у великом броју одобравајућих порука љубитеља фудбала са свих меридијана.

Михајловић је био надалеко познат по својим страшним слободним уарцима. Иако је већи део играчких дана провео као дефанзивац, каријеру је завршио са чак 109 постигнутих голова, углавном из слободних удараца.

У Серији А је и даље рекордер са 28 голова из слободних удараца, а на једној утакмици у дресу Лација је и постигао "хет-трик" искључиво головима из "слободњака". Можда баш у годинама које следе будемо добили и неког добитника награде "Синиша Михајловић".

image
VV inauguration
banner