Спорт

Меси спрема шокантну одлуку за Мундијал 2026: "Иза камера ми је то рекао..."

Некадашњи фудбалер, а данас новинар Хорхе Валдано, открио је детаље разговора са Лионелом Месијем уочи Мундијала у Катару
Меси спрема шокантну одлуку за Мундијал 2026: "Иза камера ми је то рекао..."Getty © Julian Finney / Staff

Лионел Меси је пре почетка Светског првенства најавио да ће му турнир у Катару бити последњи Мундијал у каријери. Уједно, то је био и његов последњи покушај да подигне златни трофеј, у чему је са Аргентином на крају и успео.

И док је у Буенос Ајресу таква фешта да су навијачи "преименовали" улицу у његову част, сада легендарни Хорхе Валдано открива да није искључено да Меси наступи и 2026. у САД, Канади и Мексику!

Како истиче легендарни аргентински фудбалер, Меси му је уочи Мундијала изрекао речи које су после тријумфа Аргентине у Катару посебно добиле на значају.

"Иза камера ми је рекао да ће да игра на свом петом Светском првенству и да ниједан играч није играо на шест. Рекао сам да то једноставно није могуће, а он је одговорио: 'Ако постанем светски првак, носићу национални дрес до следећег првенства'", открио је Валдано.

Но, наредно Светско првенство игра се 2026. године и на њему ће учествовати чак 48 репрезентација. Тог лета, Меси ће прославити 39. рођендан и тешко је замислити га како наступа и на том турниру.

"Видећемо хоће ли Меси то моћи. Фудбал је показао да је практично немогуће да се игра на шест Светских првенстава", истиче Валдано. Било је играча који су и старији наступали на Мундијалима, попут Рожеа Миле који је Камерун предводио са 42 године. Недавно је Атиба Хачинсон наступао за Канаду са 40 година.

Ипак, питање је колико би то било реално, јер би Меси у сваком случају желео да поново његова репрезентација нападне светску круну. Уколико би наступио на шестом Мундијалу, то би могао да буде још један аргумент да је већи од било ког другог играча, па чак и легендарног Дијега Марадоне.

"Сличност између Марадоне и Месија је у томе што су обојица генијалци свог времена. Лео има 35 година и у Катару је морао да покаже своју генијалност и мудрост. Сваки његов потез био је пресудан и показао је да може да се попне на највиши ниво. Меси и Марадона су једноставно два генијалца", истакао је Валдано.

image