Спорт

Барселона преживела гостовање у Ђирони, Педри казнио грешку и сачувао врх табеле

Фудбалери Барселоне савладали су на гостовању екипу Ђироне са 1:0 у мечу 19. кола Ла Лиге. Барселона је победом задржала прво место на табели шпанског првенства
Барселона преживела гостовање у Ђирони, Педри казнио грешку и сачувао врх табелеGetty © David Ramos

Добрано се помучила "Блауграна" на не толико удаљеном гостовању у Ђирони.

Ћавијеви изабраници су до победе дошли захваљујући голу који је дошао након кикса голмана домаћих, а не захваљујући својом сјајном партијом.

Чак насупрот, Барселона је ретко успевала да пробије дефанзивни бедем Ђироне, а до шанси су долазили тек након неких индивидуалних добрих потеза.

Одлично је Ђирона парирала, све до 61. минута, када је Рафиња одузео лопту, која је брзо нашла пут до Албе на левој страни.

Бек је убацио оштру ниску лопту у петерац, а тамо лоше реагује голман Газанига, који одбија лопту право на ногу Педрију, који није имао тежак задатак да је пошаље у мрежу.

Гол Барселоне отворио је овај меч, који је упркос узбуђењима, завршен само са једним поготком.

Барселона је имала своје прилике да постигне други гол и приведе сусрет крају, али то није учинила у неколико наврата.

Са друге стране, има и Ђирона за чим да жали, пошто је у пар ситуација након прекида и центаршута, могла да озбиљније угрози гол Тер Штегена.

Ипак, нису успели у томе изабраници тренера Мичела, који је на крају зарадио црвени картон због оштрог протеста на судијску одлуку.

Барселона је победом учврстила прво место на табели домаћег шампионата, са шест бодова више од Реал Мадрида, који има меч мање.

Ђирона остаје на 21 освојеном боду и 12. месту.

Standings provided by Sofascore

image