Спорт

Новак на две седмице од апсолутног рекорда - и даље је најбољи играч света

Ђоковић би наредног понедељка требало да изједначи рекорд Штефи Граф, док би 27. фебруара могао да тај рекорд и коначно сруши
Новак на две седмице од апсолутног рекорда - и даље је најбољи играч светаGetty © Clive Brunskill / Staff

Српски тенисер Новак Ђоковић започео је овог понедељка 376. недељу на првом месту АТП листе. чиме је додатно побољшао сопствени рекорд.

Ипак, најбољем играчу света сада недостају још само две седмице на челу АТП листе како би престигао апсолутни рекорд, који у женској конкуренцији држи легендарна Штефи Граф. Славна Немица је 377 недеља била најбоља у женском тенису.

Ђоковић на првом месту листе најбољих тенисера света има 7.070 бодова, други је Шпанац Карлос Алкараз са 6.730, а трећи Грк Стефанос Циципас са 5.940 поена.

Четврти тенисер света је Норвежанин Каспер Руд, а иза њега су Рус Андреј Рубљов и Шпанац Рафаел Надал. Американац Тејлор Фриц је напредовао за једно место и сада је седми на АТП листи, док је Канађанин Феликс Оже-Алијасим пао на осму позицију. Данац Холгер Руне је девети, а Пољак Хуберт Хуркач је на десетом месту.

Од осталих српских тенисера, Миомир Кецмановић је задржао 33. место на АТП листи, док је Ласло Ђере напредовао пет позиција и тренутно је 57. играч света. Филип Крајиновић је напредовао за две позиције и сада је 69. играч на АТП листи, а Душан Лајовић је 90. тенисер света.

image
VV inauguration
banner