Спорт

Новак у Београду тренира без бандаже, наступ у Дубаију све извеснији

Поред добрих вести које се тичу здравственог стања најбољег тенисера света, он је најавио и конференцију за медије која ће бити одржана у Београду
Новак у Београду тренира без бандаже, наступ у Дубаију све извеснијиGetty © Graham Denholm / Stringer

Новак Ђоковић стигао је у Београд и већ почео припреме за наступ на турниру у Дубаију, који би требало да буде следећи на којем ће играти.

Ђоковић је после освајања Аустралијан опена пре три недеље, неко време провео са породицом у Марбељи, потом одлетео у Милано на додатне прегледе, пре доласка у Београд.

У престоницу Србије стигао је и његов комплетан стручни штаб, па су се током дана на теренима СЦ Новак на Дорћолу појавили и кондициони тренер Марко Паники, као и физиотерапеут Марко Цимаља.

Ђоковић је, како преноси "Спортал", тренирао без бандаже на бутини леве ноге, са којом је имао великих проблема у Аустралији. Директор првог гренд слема у сезони Крег Тајли открио је да је светски "број 1" играо са руптуром мишића од чак три центиметра.

Он је одрадио тренинг на терену са бетонском подлогом и то на отвореном, није желео да иде у балон, што је јасан знак да се припрема за Дубаи.

Такмичење у УАЕ на програму је од 27. фебруара до 4. марта и игра се за наградни фонд од 2.855.495 долара.

Пре тога, Новак је открио да ће у Београду одржати конференцију за медије, на којој ће, између осталог, говорити о повреди, али и о захтеву да наступи на турнирима у Сједињеним Америчким Државама, где му је забрањен улазак као невакцинисаном странцу.

Ђоковић је до сада пет пута тријумфао на АТП турниру из серије 500 у Дубаију, последњи пут 2020. године.

image
VV inauguration
banner