Спорт

Све се враћа у нормалу – Ђоковић игра у Монте Карлу

Док чека одлуку о томе да ли ће моћи да наступи на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, Новак Ђоковић већ зна где ће започети сезону на шљаци
Све се враћа у нормалу – Ђоковић игра у Монте КарлуGetty © Clive Brunskill

Најбољи тенисер света играће на мастерсу у Монте Карлу, потврдио је нови директор тог турнира Дејвид Мејси.

Ђоковић ће наступити у граду у којем има кућу, а Мејси је истакао да ће поред њега учествовати и Рафаел Надал.

Рок за пријаву је 13. март и до тада ће се и Рафа и Новак пријавити за први турнир из серије 1.000 који се игра шљаци.

Светски "број 1" до сада је у Кнежевини тријумфовао два пута, 2013. када је у финалу савладао управо највећег ривала, а онда и две године касније.

Он тренутно чека одлуку о наступу у Сједињеним Америчким Државама, у које као невакцинисани странац не може да уђе. Његов брат Ђорђе изјавио је да је Новак поднео документацију како би добио изузеће.

Пре тога би требало да учествује и у Дубаију, а редовни Ђоковићеви наступи потврђују да се полако све враћа у нормалу након сезоне у којој је играо веома мали број турнира.

Ове сезоне "бик са Мајорке" тражи своју 12. трофеј на једном му од омиљених такмичења, а последњи пут је пехар подигао 2018. године. После тога он није играо ни финале у Монте Карлу.

Последње две године турнир је освајао Стефанос Циципас који ће и ове сезоне бити један од претендената за највиши пласман.

Жреб за мастерс у Монте Карлу на програму је 7. априла, а турнир се игра од 9. до 16. истог месеца, за наградни фонд од 5.779.335 евра.

image
VV inauguration
banner