Спорт

Џајић: Пуни оптимизма пред јунске обавезе, две победе уливају самопоуздање

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић изјавио је да је било веома битно да изабраници Драгана Стојковића квалификациони циклус за Европско првенство започну на најбољи могући начин

Фудбалска репрезентација Србије је прво у петак у Београду победила Литванију резултатом 2:0.

Потом је у Подгорици надиграла и Црну Гору такође са 2:0 у мечевима групе Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој.

"Било је важно да победимо прве две утакмице, екипа је добила додатно самопуздање и пуни оптимизма чекамо јун и наредне обавезе у квалификацијама за Европско првенство. Свесни смо да нема опуштања, волео бих да играчи што пре забораве Литавнију и Црну Гору и да размишљају искључиво о дуелу против Бугарске. Презадовољан сам пре свега из разлога што смо једну тешку утакмицу решили у своју корист. Црна Гора је за мене веома пријатно изненађење, одиграли су на високом нивоу и зато наша победа још више добија на значају", изјавио је Џајић за званични сајт ФСС.

Први човек српског фудбала признаје да је у одређеним периодима утакмице било нервозе, али да ниједног тренутка није губио веру у Стојковићеве момке.

"Наша екипа има много играча, који једним потезом могу да преломе утакмицу. Били смо стрпљиви и на крају заслужено дошли до циља", додао је Џајић.

Фудбалска репрезентација Србије је на срдачан начин дочекана у главном граду Црне Горе.

"Очекивали смо добар пријем, јер народ у Подгорици воли фудбал и прати наше играче, али да буде баш оволико интересовање заиста и за мене представља пријатно изненађење. Од дочека на аеродрому, затим испред хотела 'Хилтон', па на тренингу и јуче испред стадиона када је стигао аутобус са нашим репрезентативцима, то су заиста предивне сцене. Имали смо и свечани пријем код премијера ЦГ Дритана Абазовића, показали су нам на сваком кораку колико поштују српски фудбал и морам још једном да им се захвалим на свему. Враћамо се у Београд пуни импресија због свега што смо доживели у Подгорици", истакао је Џајић.

Џајић је у Подгорици разговарао и са председником ФС Црне Горе Дејаном Савићевићем.

"Дејо је био веома коректан, као и увек. Нормално је да после пораза буде мало нервозан, то је сасвим природно. Ја га разумем, темпераментан је и није му било лако. Али је све друго било за сваку похвалу. Дружење на званичној вечери, током утакмице, пришао је после и честитао нам на победи. Свака му част", навео је Џајић.

Председник ФСС се на крају још једном осврнуо и на прву утакмицу у квалификацијама за ЕП против Литваније.

"Одушевио ми је амбијент на стадиону 'Рајко Митић'. Није никаква новост да деца у великом броју дођу на фудбалску утакмицу, али сам био импресиониран једним другим детаљем, начином на који су пратили дешавања на терену и њиховим зрелим реакцијама на одређене потезе наших играча. Волео бих да на свакој наредној утакмици српског државног тима, буде слична атмосфера на трибинама", закључио је Џајић.