Спорт

Арсенал наставља да посрће: Одиграо нерешено са "фењерашем" Саутемптоном

Фудбалери Арсенала одиграли су 3:3 против Саутемптона у мечу 32. кола Премијер лиге, а губитком два бода су направили џиновски корак уназад у трци са Манчестер ситијем за титулу првака Енглеске
Арсенал наставља да посрће: Одиграо нерешено са "фењерашем" СаутемптономGetty © Shaun Botterill / Staff

Почетак меча на стадиону "Емирејтс" је у потпуности припао гостима.

Већ у првом минуту Kарлос Алкараз је довео госте у вођство, да би исти играч у 14. минуту асистирао дугогодишњем члану Арсенала Теу Волкоту за 0:2. Брзо је Арсенал смањио, после додавања Букаја Саке, Габријел Мартинели је у 20. минуту постигао гол за 1:2.

Kад је у 66. минуту резервиста Саутемптона Дује Ћалета-Цар постигао трећи гол за Саутемптон, деловало је да је Арсенал поражен, али су "тобџије" за само два минута стигле до изједначења. Прво је Едегард у 88. минуту са ивице шеснаестерца послао лопту у мрежу, да би затим у првом минуту надокнаде Сака један одбитак спровео у мрежу са шест метара за коначних 3:3.

У другом минуту надокнаде резервиста Арсенала Тросар је погодио пречку, па су "тодбжије" остале без потпуног преокрета.

Арсенал сад има 75 бодова на челу табеле, а већ у среду гостује једином противкандидату за титулу Манчестер ситију и та утакмица би могла да буде пресудна у трци за пехар шампиона Премијер лиге. Браниоци титуле имају пет бодова мање од Арсенала, али и два одиграна меча мање, па сад имају огромну предност у трци за титулу.

Саутемптон је и поред освојеног бода остао последњепласирани са 24 бода, три мање од Евертона, првог клуба "изнад црте", који има и меч мање.

image
VV inauguration
banner