Спорт

Артета страхује у трци за титулу: Морамо да се погледамо у огледало

Арсенал је уписао и трећи узастопни реми у енглеском шампионату, због чега им је отежана борба за трофеј који чекају од 2004. године
Артета страхује у трци за титулу: Морамо да се погледамо у огледалоGetty © Julian Finney / Staff

Менаџер фудбалера Арсенала Микел Артета изјавио је, након утакмице са Саутемптоном, да је његова екипа противнику пружила шансе да постигне три лака гола, преноси "Скајспорт".

Фудбалери Арсенала ремизирали су са екипом Саутемптона 3:3 у оквиру 32. кола енглеске Премијер лиге због чега би главни ривал Манчестер сити могао да их престигне на врху табеле Премијер лиге.

"Празан сам, очигледно, јер је ово била врло емотивна утакмица и разочаран сам јер нисмо освојили три бода. После свега што се на утакмици догодило и даље мислим да смо их заслужили, али морамо да се погледамо у огледало јер смо допустили противнику три врло лака гола и када то урадите екстремно је тешко победити у овој лиги", изјавио је Артета.

Додаје да екипа треба да заборави на ову утакмицу и да се фокусира само на меч са Манчестер ситијем.

"Мислим да сви треба да се искључимо вечерас, да сваримо ово и већ сутра кренемо да размишљамо који је најбољи начин да одемо у Манчестер и добијемо их. Не видим недостатак самопоуздања када је тим способан да уради оно што смо ми вечерас. Дакле, самопоуздање је ту, треба само да превазиђемо те тренутке слабости", закључио је Артета.

Арсенал има пет бодова више од Манчестер ситија, али уз две утакмице више, па би "грађани" уз тријумфе у заосталим сусретима могли да избију на прво место Премијер лиге.

image