Спорт

Руни: Холанд је најбољи на свету

Легендарни фудбалер Манчестер јунајтеда Вејн Руни, изјавио је да је норвешки нападач из редова Манчестер ситија Ерлинг Холанд, тренутно најбољи фудбалер на свету
Руни: Холанд је најбољи на светуGetty © Shaun Botterill

Некадашњи енглески фудбалер, сада тренер Ди-Си Јунајтеда сматра да је Холанд тренутно најбољи играч на свету, преноси лондонски Тајмс.

"Лионел Меси је највећи, али у овом тренутку нико не игра као Холанд. Иако сам и ја рушио рекорде на својој позицији, он ми својом игром одузима дах. Најбољи је на свету због фантастичне статистике, начина игре и менталитета који показује", рекао је Руни.

Током каријере, Руни је играо за Евертон, Манчестер јунајтед, Ди-Си Јунајтед и Дерби.

Он је за "црвене ђаволе" одиграо 559 мечева и 253 пута се уписао у листу стрелаца. За енглеску репрезентацију постигао је 53 гола на 120 утакмица.

Холанд (22) је прошле године стигао у Манчестер сити из Борусије Дортмунд.

Он је за клуб из Манчестера одиграо 42 утакмице и постигао је 48 голова уз шест асистенција, у свим такмичењима ове сезоне.

Холанд је у Премијер лиги постигао чак 32 гола на 28 утакмица и недостају му још само три поготка, како би оборио рекорд Алана Ширера и Ендија Кола по броју голова у једној сезони у енглеском првенству (34).

image
VV inauguration
banner