Спорт

Лука Дончић плаћа сахране жртава из ОШ "Владислав Рибникар", тражи помоћ НБА звезда

Словеначки кошаркаш који корене вуче и из Србије, обавезао се да ће платити погребне услуге након трагедије у школи на Врачару, као и да ће наставити да помаже на друге начине
Лука Дончић плаћа сахране жртава из ОШ "Владислав Рибникар", тражи помоћ НБА звездаGetty © Elsa / Staff

Након трагедије која је задесила Београд и Србију, када је 13-годишњи ученик К.К. убио осморо деце и радника обезбеђења у ОШ "Владислав Рибникар", словеначки кошаркаш Лука Дончић обавезао се да ће платити погребне услуге, као и саветовање за њихове другове и особље школе, потврдио је портпарол фондације "Лука Дончић".

Како сазнаје "ЕСПН", Дончић се одлучио на овакав велики гест, као неко ко има породичне везе са Београдом, имајући у виду да је његов отац Саша родом из Србије.

Дончић је затражио да се обавеже за краткорочну помоћ у након масовне пуцњаве и планира да буде део сваке дугорочне помоћи која произиђе из смртоносне пуцњаве у Основној школи "Владислав Рибникар". Очекује се да ће Дончић подстаћи и учешће других НБА играча балканских корена како би помогли у последицама трагедије.

"Срце ми је сломљено трагичном пуцњавом у школи у Србији и губицима живота, укључујући и оне невине школске деце. Моје мисли су са породицама и читавом заједницом погођеним овом трагедијом", навео је Дончић у саопштењу.

"Кроз своју фондацију истражујем како тренутне тако и дугорочне начине да пружим подршку ученицима, школи и породицама погођеним пуцњавом у ОШ "Владислав Рибникар". Посвећен сам и наставићу да делим новости и начине подршке као детаљи буду постајали доступни", истакао је Дончић.

image