Спорт

Звезда се огласила саопштењем у 4.00 ујутру: Навијачи другог клуба изазвали нереде

Кад су изашли на терен, првотимци Партизана су били засути са трибина свим и свачим, упаљачима, лименкама, кованицама...
Звезда се огласила саопштењем у 4.00 ујутру: Навијачи другог клуба изазвали нереде© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се саопштењем поводом инцидената који су се догодили пре почетка треће утакмице финалне серије АБА лиге са Партизаном у дворани "Александар Николић".

Трећи "вечити дерби" који одлучује о титули каснио је јер, када су изашли на терен, првотимци Партизана засути са трибина свим и свачим – упаљачима, лименкама, кованицама...

После неколико минута деловало је да се ситуација смирила, али онда је део навијача домаће екипе желео физички да се обрачуна са неким од кошаркаша црно-белих, па је морало да реагује обезбеђење.

Интересантно је да је српски и регионални шампион саопштење објавио усред ноћи, тачније у 4.00 сата ујутру.

"КК Црвена звезда Меридианбет обавештава јавност да има сазнања да су део инцидената пред почетак утакмице број 3 финала, због којих је почетак утакмице и каснио – одговорна лица која немају никакве везе са Црвеном звездом!", пише у саопштењу.

"КК Црвена звезда прикупља податке о четири лица која су носила дресове Немање Недовића и која су убацивала предмете на паркет, а прве информације које имамо као клуб говоре – да су та лица препозната као чланови навијачке групе једног другог клуба и немају никакве везе са Црвеном звездом!"

Из клуба додају да су изгредници стајали на платформи код ТВ камера које су реализовале пренос из дворане у недељу увече.

"Дворана 'Александар Николић' је 'покривена' камерама, о свему су обавештене и све надлежне службе које су биле задужене за обезбеђивање утакмице, а клуб ће, чим буде добио све податке и идентитет тих особа, обавестити јавност о коме се ради.

"Са Малог Калемегдана су апеловали на навијаче да не подлежу притиску, али и критиковали противничке играче који су неспортски реаговали и провоцирали публику.

"КК Црвена звезда Меридианбет још једном позива све наше навијаче који буду дошли у уторак на утакмицу, да не наседају на било какве провокације попут 'поздрава' публици средњим прстом током загревања и постигнутих кошева, као и крајње 'занимљива' загревања појединих играча."

"Клуб још једном апелује да наши не бацају апсолутно ништа у терен и да навијају за Црвену звезду не вређајући никога из противничке екипе", наводи се у саопштењу уз које је објављен видео и фото доказ наведених тврдњи.

Звезда је у трећој утакмици сломила Партизан 91:78 и изборила четврти сусрет, који је на програму у уторак, такође у хали "Александар Николић".

image
VV inauguration
banner