Спорт

Чеферин демантовао Саудијце: Само европски клубови ће играти УЕФА такмичења

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин решио је да демантује писање више медија из Саудијске Арабије
Чеферин демантовао Саудијце: Само европски клубови ће играти УЕФА такмичењаGetty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Чеферин је реаговао после писања да су тимови из Саудијске Арабије заинтересовани за учешће у најелитнијем европском клупском такмичењу. 

"Не мислим да је новац Саудијске Арабије претња европском фудбалу. Имали смо сличне примере и раније. Фудбалери су одлазили у Kину, из те земље су се низале велике понуде, али кинески фудбал због тога није напредовао. Такав приступ није прави, мислим да би у Саудијској Арабији или било где другде, требало да улажу у образовање и напредак тренера и играча. Али, само европски клубови могу да играју еврокупове", рекао је Чеферин за француски спортски лист Екип.

Без пада квалитета европског фудбала

Први човек европског фудбала је истакао да одлазак фудбалера у Саудијску Арабију неће утицати на квалитет фудбала на старом континенту.

"Kолико ја знам Kилијан Мбапе и Ерлинг Халанд не сањају одлазак у Саудијску Арабију. Стварно не верујем да се ће у било ком смислу угрозити квалитет наших такмичења", закључио је Чеферин.

image